Medewerker Zaadschoning

Medewerker Zaadschoning

(37,5 uur / 5 dagen, locatie St. Annaland / Zeeland)

De zaadschoningsactiviteiten maken deel uit van de afdeling Supply Chain, subonderdeel Zaad Productie. De afdeling Zaadproductie (locatie Zeeland) is verantwoordelijk voor het produceren, het voorschonen, naschonen en opwaarderen van zaden zodat deze aan de kwaliteitseisen voldoen om te kunnen worden verkocht.

 

Wat je gaat doen

Als Medewerker Zaadschoning gebruik je verschillende methoden, machines en apparatuur om zaden aan de hand van bewerkingsopdrachten schoon te maken. Voor het schoonmaken en opwaarderen bepaal je eerst de juiste schoningsmethodiek en volgorde van bewerking. De keuze is afhankelijk van het soort zaad, de visuele beoordeling en het advies recept. Vervolgens ga je op zoek naar de juiste zaadpartijen in het magazijn en transporteert deze naar de werkplek. Je stelt de machines in en bij op basis van de voorschriften en het type gewas. Wanneer de zaden schoongemaakt zijn, vul je ze in zakken en sla je ze als voorraad op. Je meldt de opdrachten gereed in het geautomatiseerde systeem en legt per bewerkingsopdracht administratief de hoeveelheid zaden vast. Gedurende de dag zorg je dat de werkomgeving en machines goed schoon blijven en neem je monsters t.b.v. het kwaliteitslaboratorium en je eigen visuele beoordelingen. In rustigere tijden dan kan je ingezet worden bij andere werkzaamheden op de locatie.

Wat wij van jou verwachten

Je hebt een afgeronde MBO diploma en/of aantoonbare relevante werkervaring in een agrarische- of technische functie. Voor deze functie is het van groot belang dat je op een hoog concentratie niveau kunt werken. Je hebt oog voor detail en je werkt nauwkeurig en accuraat om bij te dragen aan een optimale productkwaliteit. Daarnaast heb je affiniteit met het bedienen van landbouw en/of zaadverwerkingsmachines en ben je praktisch ingesteld. Het werken met computersystemen, zoals het invoeren van gegevens en het printen van labels levert geen problemen voor je op. Je denkt graag mee over verbeteringen van de processen en werkwijze.

Wat wij voor jou doen

Als werkgever heeft Takii een bijzondere reputatie. Wij doen ons best om voor jou een prettige werkomgeving te creëren met de juiste voorwaarden, omdat wij vinden dat jij plezier in je werk moet hebben. Dat werkt voor jou én voor Takii!

Naast een goed salaris dat met je meegroeit, deel je bij Takii Europe ook in de winst. Voor deze functie worden overuren gecompenseerd of uitbetaald. Je krijgt natuurlijk een vakantietoeslag van 8,33%, maar er zijn ook speciale beloningen op bijzondere momenten.

Een aantal van onze arbeidsvoorwaarden gaat verder dan de cao. Bijzonder is bijvoorbeeld dat Takii jouw volledige pensioenpremie betaalt. Een kortere werkweek en een actief vitaliteitsbeleid zijn er op uit om jouw gezondheid te bevorderen.

Takii wil uiteraard graag het maximale uit jouw talenten halen. Dat betekent dat er binnen Takii genoeg mogelijkheden zijn voor jou om in het bedrijf door te groeien en jezelf te ontwikkelen. En als jij groeit, mag je ook bloeien. We zijn altijd op zoek naar toekomstige leiders en specialisten.

Even voorstellen

En dan Takii. Takii Europe is een ambitieus en innovatief bedrijf werkzaam in de veredeling van zaden. Takii bestaat om de wereld een beetje gelukkiger te maken. Onder het motto “creating tomorrow today” zien we het als onze missie om door het veredelen van unieke groente- en bloemrassen levens van mensen te verrijken.

Takii is van oorsprong een Japans familiebedrijf met een rijke traditie. Daar zijn we trots op. Met onafhankelijke vestigingen in de hele wereld is Takii tegelijk in alle culturen thuis. Ook hier in Nederland!

Hoe wij de zaken aanpakken

Takii Europe kenmerkt zich door een platte organisatie. Dat betekent dat iedereen beschikbaar is voor iedereen, want alleen samen bereiken we ons doel. Onze mensen zijn dus echte teamspelers voor wie kwaliteit, respect en betrouwbaarheid vanzelfsprekend zijn. Medewerkers nemen hun verantwoordelijkheid en tonen initiatief. Dat vinden wij erg belangrijk omdat Takii een wendbare en klantgerichte onderneming wil zijn.

Solliciteer nu!

Ben jij degene die samen met ons team vandaag de wereld van morgen vorm gaat geven? We zoeken de meest geschikte kandidaat en als jij dat bent, zien we graag je sollicitatie tegemoet!

Stuur je CV en motivatie naar Kim Boekraad, HR Specialist, naar vacancy@takii.eu. Als je nog vragen hebt, dan kan je contact opnemen met Christa Hage Site Manager Locatie Zeeland 06 13 89 00 45.

Het schonen van zaad is iedere dag opnieuw een leuke uitdaging. Door het kiezen van de juiste machines en het instellen hiervan, zorg je ervoor dat het zaad van het afval wordt gescheiden en het gewenste resultaat kan worden behaald. Dat geeft voldoening.

Sollicitatie
We ontvangen graag je CV en motivatie. Je krijgt van ons meteen een ontvangstbevestiging.
Eerste sollicitatiegesprek
Als wij een mogelijke match zien sturen we je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dat kan via Teams of op locatie plaatsvinden. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je toekomstige manager en de HR-afdeling. Er worden verkennende vragen aan je gesteld en ook is er ruimte voor jouw vragen.
Tweede sollicitatiegesprek
Voor de tweede gespreksronde word je op het hoofdkantoor van Takii Europe uitgenodigd. Je krijgt een eerste indruk van onze organisatie en kunt kennis maken met toekomstige collega’s. In dit gesprek wordt dieper ingegaan op de werkzaamheden van de functie en de samenwerking binnen het team/met andere afdelingen. Enkele van deze collega’s zijn dan ook aanwezig tijdens het gesprek. Een leuke gelegenheid om te vragen hoe hun werkdag eruit ziet en wat hun drijfveren zijn!
Vervolgstappen
Als jij de kandidaat bent die wij willen gaan aannemen dan ben je er nu bijna! Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, kan nog een (online) assessment deel uitmaken van de procedure. Tijdens het sollicitatieproces wordt door HR een referentiecheck gedaan om goede verhalen over jou en je vorige werkzaamheden te horen.
Aanbod
Dan volgt nog het arbeidsvoorwaardengesprek en felicitaties voor jou met je nieuwe baan. We kijken er dan naar uit je te zien op je eerste werkdag bij Takii Europe!

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Site Manager

Christa Hage