Medewerker Documenten Export

Wij hebben een vacature voor een parttime (30 uur)

Medewerker Documenten Export

Locatie de Kwakel

De afdeling Export is een subonderdeel van de afdeling Operations en verantwoordelijk voor het administratief afhandelen van zendingen waaronder documenten, certificaten, facturaties en het regelen van transport en aanvragen van keuringen.

De Medewerker Documenten Export draagt zorg voor het administratief afhandelen van de zendingen met de daarbij horende documenten. Met als doel dat zendingen op de gewenste wijze en volgens planning met de juiste documenten, verstuurd worden.

Taken
Als Medewerker Documenten Export maak je aan de hand van aangeleverde orders, orderdocumenten, keuringen en procesopdrachten zendingen administratief gereed voor transport. Ook leg je contact met de vervoerders. Tijdens dit contact vraag je tarieven op en vergelijk je deze met andere aanbieders. Je stelt vast wat de beste vervoerswijze is en geeft hierover advies. Daarbij organiseer je het transport door het aanmaken van transport opdrachten. Verder maak je facturen aan en stel je verzendlijsten op t.b.v. de verzending. Je regelt de export controles en maakt export certificaten aan. Ook maak je legalisaties op en vraag je deze aan bij bijbehorende instanties. Voor iedere zending stel je een dossier samen.

Functie eisen
Je bent in het bezit van een MBO diploma en je hebt bij voorkeur relevante werkervaring binnen de logistieke dienstverlening of op het gebied van internationale handel. Daarbij ben je bereid om cursussen op internationaal vlak te volgen om je kennis omtrent wetgevingen up-to-date te houden. Heb je een declarantenopleiding genoten? Dan is dit een grote pré! Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelste taal, zowel mondeling als schriftelijk. Ook heb je ervaring in het bedienen van logistieke computersystemen. Je bent accuraat, nauwkeurig, kritisch en praktisch ingesteld. Daarnaast ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken. Ten slotte stel je verbetervoorstellen op om je eigen werk efficiënter in te richten.

Sollicitatie
Stuur je sollicitatie (CV en motivatie) naar Conny Allon, Head of Human Resources EMEA, via email hr@takii.eu

Informatie
Wil jij meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Miranda Langejans
Manager Customer Service, via email mla@takii.eu

Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met Manager Customer Service

Miranda Langejans